Nestor / schoonmaakrestitutie

De gemeenschappelijke rekening en het nestorschap

Als jij op een eenheid in de torens of in de laagbouw woont dan is een bedrag in jouw huurprijs gereserveerd voor de gemeenschappelijke schoonmaakrekening van jou en jouw huisgenoten. Eens per kwartaal wordt door DUWO de verzamelde bedragen van alle huurders gestort op deze gemeenschappelijke rekening. Dit wordt de schoonmaakrestitutie genoemd. De gemeenschappelijke rekening wordt beheerd door de nestor.

Nieuwe nestor?

Indien de oude nestor gaat verhuizen of stoppen moeten jullie als huisgenoten een nieuwe nestor kiezen. Het is belangrijk dat deze nieuwe nestor een rekening opent ten behoeve van alle huisgenoten. Wij raden aan om van de oude nestor de bankafschriften te vragen alvorens de oude gemeenschappelijke rekening bij de bank wordt gesloten, op deze manier gaat de administratie niet verloren.

Jullie moeten de nieuwe nestor bij DUWO doorgeven door het volgende formulier in te leveren: Wijzigingsformulier Schoonmaakrestitutie

Stoppen met de gemeenschappelijke rekening?

Het hebben van een gezamenlijke rekening met schoonmaakrestitutie is niet verplicht. Als meer dan 70% van jouw huisgenoten de schoonmaakrestitutie wil afschaffen dan is dit mogelijk. Hiervoor moeten meer dan 70% van de huisgenoten een verklaring tekenen waaruit blijkt dat jullie willen stoppen met de schoonmaakrestitutie. Deze kunnen jullie vervolgens inleveren bij het kantoor van DUWO.