Start camerapilot @ Uilenstede!

Onderstaand de e-mail zoals verzonden naar alle bewoners op dinsdag 13 december:

Beste bewoner,

Graag willen wij je bij deze informeren over het onderstaande initiatief van DUWO, Vereniging Bewoners Uilenstede, Gemeente Amstelveen en de Politie.

Camerapilot Uilenstede

Om Uilenstede veiliger te maken en bewoners zich veiliger te laten voelen is er besloten om een camerapilot te starten. De eerste camera’s zijn op 8 december opgehangen in toren 3 en toren C.  Het gaat hier om vier camera`s per toren. In beide liften is er één camera geplaatst, gericht op de spiegel. Hiernaast zijn er twee camera’s in de hal geplaatst, gericht op de entreedeuren. Vanaf aanstaande dinsdag 13 december 15:00 uur zullen de camera’s operationeel zijn.

Toren 3 en C zijn gekozen, omdat hier volgens de politie de meeste incidenten plaatsgevonden. Als de pilot effectief wordt bevonden, zullen er meer camera’s in de flats op Uilenstede geplaatst worden. Mocht je een zwerver tegenkomen, getuige zijn van vernieling, een liftplasser of een andere vervelende situatie, meld dit dan direct bij de Politie zodat de beelden kunnen worden uitgelezen. Maak daarna ook een melding bij DUWO en de VBU.

Heb je vragen?

Voor vragen over de pilot kun je met ons contact opnemen via de e-mail.

Met vriendelijke groet,
Vereniging Bewoners Uilenstede