Checklist: nieuwe kamer

Als nieuwe huurder op Uilenstede, of nieuw verhuisde huurder binnen Uilenstede, zijn er een aantal dingen die belangrijk/handig zijn om van op de hoogte te zijn. Hier vind je dan ook een handig stappenplan met zes punten waar je aan moet denken tijdens het verhuizen.

  1. Controleer zodra je de sleutel van je nieuwe stekje hebt of jouw kamer voldoet aan alle opleveringsvoorwaarden. Check ze hier.
  2. Zorg dat je de gebreken binnen twee weken vanaf de ingang van je contract bij DUWO meldt. Je kunt dit tijdens het welkomstgesprekje met DUWO doen, die je zelf kan aanvragen. Of je wel/niet binnen twee weken een afspraak met DUWO hebt, zorg hoe dan ook dat het schriftelijk gemeld is als iets niet in orde is. Wist je dat je tijdens dit gesprek ook een nieuw slot voor je deur kunt aanvragen?
  3. Tijd om te installeren! Wist je dat de VBU onder anderen verhuiskarren heeft die je kunt lenen? Zo hoef je niet tien keer op en neer met de lift om alles naar je kamer te vervoeren. Kom hiervoor langs tijdens onze spreekuren.
  4. Ook de muur volledig benutten? De betonnen muren op de campus zijn niet altijd even makkelijk om doorheen te boren, maar gelukkig kun je bij ons het juiste gereedschap halen om ook dit voor elkaar te krijgen. Zie hier een overzicht van al het gereedschap dat we uitlenen.
  5. Schrijf je in bij gemeente Amstelveen, zodat je bijvoorbeeld kunt stemmen tijdens verkiezingen (en zodat je huursubsidie kunt aanvragen!).
  6. Veel studenten hebben op Uilenstede recht op huursubsidie, wat altijd mooi meegenomen is natuurlijk. Dit moet je echter wel zelf aanvragen via de site van de Belastingdienst!

Verder is er op MijnDUWO een pagina onder ‘woonzaken’ met bewonersinformatie. Hier kun je specifieke informatie over jouw wooncomplex vinden.

Zijn je vragen met betrekking tot de VBU nog niet beantwoord? Stuur ons dan even een mailtje via info@vbu.nl .