Bestuur

Het bestuur van de VBU zet zich in voor de bewoners van Uilenstede. Dit doen wij middels:

– Opkomen voor de belangen van bewoners middels overleggen op het gebied van
de servicekosten, huurgerelateerde zaken, klachten, veiligheid, toekomstplannen
voor de herstructurering et cetera.
– Het uitbrengen van adviezen op het beleid van DUWO.

De bestuursleden houden zich zowel op praktisch als op beleidsmatig vlak bezig. Op beide vlakken heb je vaak te maken met andere partijen bijvoorbeeld die in de wijk (meer praktisch), de gemeente en andere huurdersorganisaties van DUWO (meer op beleidsmatige vlakken). Daarnaast zijn er ook veel intiatieven vanuit de bewoners en andere organisaties waar wij aan deelnemen. Ten slotte hebben wij ook nog te maken met het verantwoordelijkheid afleggen naar anderen zoals DUWO en bewoners zelf op de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergaderingen.


Sjors Wolvetang –  Voorzitter

Mijn naam is Sjors Wolvetang, 23 jaar, en ben sinds mei 2014 woonachtig op Uilenstede. Ik heb een bachelor Biomedische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit afgerond en ben momenteel bezig met een premaster Health Sciences. Ik wil mij gaan specialiseren op het beleid in de gezondheidszorg. Om ervaring op te doen met het maken van, en kritisch kijken naar beleid, vervul ik sinds september 2017 de functie van Algemeen Bestuurslid SHO (Samenwerkende Huurders Organisaties) in het bestuur van de VBU. Ik ga mij hoofdzakelijk bezighouden met het beleid op DUWO-breed niveau, met het bestuur van DUWO en alle betrokken huurdersorganisaties, met als doel de belangen van de bewoners van Uilenstede te vertegenwoordigen. Vanaf januari 2018 zal ik de rol van voorzitter vervullen.

 


Marit Galle – Vice-voorzitter / Secretaris

Ik ben Marit Galle, 23 jaar en woon ongeveer 3 jaar op Uilenstede. Ik ben sinds september 2016 bestuurslid bij de VBU. Hierbij houd ik me vooral bezig met de lokale issues die er spelen en ben ik deels verantwoordelijk voor de social media en email. Het geeft me veel voldoening om iets terug te kunnen doen voor de campus en het woonplezier op Uilenstede zo groot mogelijk te kunnen maken.. Zelf houd ik me in mijn vrije tijd bezig met DJ’ing en doe ik een master bestuurskunde aan de VU. Dit jaar hoop ik bewoners meer te kunnen betrekken bij wat de VBU precies doet voor de campus, door bijvoorbeeld gebruik te maken van social media en nieuwsbrieven. Hierbij hoop ik bewoners meer actief te kunnen maken in hun eigen wijk.

 


Yannick Venekamp – Bestuurslid SHO

Ik ben Yannick Venekamp, 22 jaar en volg de master Opsporingscriminologie aan de VU. Ik woon nu drie jaar op Uilenstede en ben sinds september 2017 de penningmeester van het bestuur van de VBU. Als penningmeester komen bij mij alle facturen binnen en houd ik toezicht op de begroting en kosten en baten. Daarnaast houd ik mij bezig met (sociale) veiligheidsontwikkelingen op de campus. Nu dat ik drie jaar op Uilenstede woon, wil ik mij graag inzetten om de leefbaarheid op de campus te behouden en zo nodig te verbeteren. Vanaf januari 2018 zal ik de rol van bestuurslid SHO overnemen van Sjors.

 

 


Cas Smits – Penningmeester

 


 

Geef een reactie