Projecten en Onderhoud

Hier kun je alles vinden over projecten en onderhoudswerkzaamheden op Uilenstede. Voor klachten over deze projecten kun je ook bij de VBU terecht middels onze mail info@vbu.nl.

 

26/09/2016 Student energy race

Sinds 2012 houdt DUWO de “student energy race” om studenten bewuster te maken van de kosten en het effect op het milieu door het gebruik van gas, water en licht. Studenten die mee doen besparen gemiddeld zo’n 97 euro per persoon op deze kosten. Voor de 5e race, van het jaar 2016-2017, zullen nu ook studenten uit Amsterdam en Amstelveen mee kunnen doen. Studenten die meedoen ontvangen van DUWO een speciale energiemeter waarmee ze hun gebruik bij kunnen houden. Hiernaast krijgen deelnemers een workshop en energiebesparende producten. Tijdens de race zijn er naast de hoofdprijs ook maandelijks prijzen te winnen. 

Studentenhuizen die mee willen doen met de komende editie van de race (winter 2016-2017) kunnen contact opnemen met Sander Hooglugt via 088-2353896.

Onderstaand een impressie van de race:

 

22/09/2016 Adreswijzigingen Uilenstede

Door een aanpassing in de landelijke regelgeving, gaat de Gemeente Amstelveen adressen per 4 oktober adressen wijzingen op Uilenstede. Het is mogelijk dat dit voor jou betekend dat je een ander adres krijgt. Meer informatie hierover is te vinden in de brief die afgelopen week naar alle betrokken personen is verstuurd. Mocht je nog meer vragen over dit onderwerp kun je op de website van de gemeente een Q&A vinden: www.amstelveen.nl/uilenstede

 

 

09/06/2015 Fietswrakkenactie

Op 19 mei heeft de VBU, samen met DUWO, de gemeente en de politie, de fietswrakken op de campus gestickerd. Hiermee hoopt de VBU dat er ruimte vrijkomt in de stallingen voor fietsen die nog wel gebruikt worden. Gestickerde fietsen worden op 9 juni verwijderd, en zullen dan in een fietsdepot geplaatst worden.

Is jouw fiets gestickerd maar wil je deze  nog houden? Haal dan de rode sticker van je fiets eraf! Zorg er ook voor dat de fiets binnen de daarvoor bestemde plaatsen is neergezet, om verwijdering door de gemeente tegen te gaan.

Is jouw fiets meegenomen op 9 juni en wil je deze terug?
Dan kan je hiervan melding maken bij DUWO, en zal de fiets op hun kosten teruggehaald worden. Wees dit voor door de sticker van je fiets te halen!

 

12/02/2015 Saltosleutels opwaarderen

Wat? Vanwege de nieuwe sloten op de fietsenstallingen, zullen de salto sleutels van de bewoners moeten worden opgewaardeerd om toegang te hebben tot de fietsenstalling.
Wanneer? Dit is afhankelijk van in welke toren je woont. Elke bewoner heeft een mail gekregen, of krijgt nog een mail, van DUWO met wanneer deze de sleutel kan komen opwaarderen. Dit is in shifts geregeld zodat bewoners niet te lang hoeven te wachten tijdens het opwaarderen. De mogelijkheid om de saltosleutel op te waarderen zal logischerwijs altijd blijven bestaan. Heb je je shift gemist? Vraag dan even bij de balie naar het opwaardeersysteem!
Waar? De saltosleutel is op te waarderen in het kantoor van DUWO in het centrum van Uilenstede.
01/2015 Klaagbrief regenwater problematiek
In verband met de regenwater problematiek heeft de VBU een klaagbrief geschreven aan de gemeente, die hier te lezen is:

Klaagbrief regenwater problematiek

De reactie van de gemeente is samengevat in de volgende punten:
Wat? Er is nog sprake van de laatste werkzaamheden van de buiteninrichting zoals oa asfaltpaden en afwatering. Momenteel zijn de asfaltpaden nog niet klaar, wat resulteert in de regenwater problematiek op de straten. In verband met de weersomstandigheden en andere werkzaamheden aan het centrum van Uilenstede, kon de afwerking van de asfaltpaden niet eerder worden gerealiseerd.
Wanneer? Vanaf 13 januari is de gemeente weer begonnen met de werkzaamheden op Uilenstede. Wanneer dit af is, is nog onduidelijk ivm weersomstandigheden. Er wordt verwacht dat de volledige werkzaamheden afgerond zijn in de zomer van 2015.
Waarom? Dit hoort bij het herstructureringsproject om de campus te verbeteren. Er worden door de gemeente Amstelveen tijdelijke oplossingen bedacht om het regenwater van de straten te houden, zoals drainage en het wegpompen van het water.
Wat kun je doen als bewoner?
Heb je als bewoner last van wateroverlast, dan kun je de gemeente bellen of naar de site van de gemeente gaan (onderin staat de link). Meld hier de locatie van de wateroverlast, zodat de gemeente hiervan op de hoogte is. Zodoende probeert de gemeente zo snel mogelijk de overlast te verhelpen door tijdelijke oplossingen te bieden.
Meldingsformulier Gemeente Amstelveen
03/02/2015 Werkzaamheden centraal ketelhuis.
Wat? Geen warm water en verwarming op Uilenstede.
Wanneer? Dit zal plaatsvinden in de nacht van 3 op 4 februari, van 22.00u tot 7.00u.
Waarom? In het centrale ketelhuis wordt een nieuwe warmte verdeler geplaatst, om deze reden kan er geen gas worden gestookt.